Passief huis

Isolatie voor passiefhuisnormen

Niet zozeer het ontwerp van een passiefhuis is doorslaggevend, maar de kwaliteit van de gebouwschil en ventilatietechniek. Om aan de overeenkomstig hoge bouwcriteria te voldoen, zijn passiefhuizen over het algemeen gebaseerd op verschillende principes. Enerzijds worden ventilatiewarmteverliezen aanzienlijk verminderd door middel van warmtewisselaars, zodat er doorgaans geen klassieke, op water gebaseerde gebouwverwarming nodig is. Passiefhuizen worden vooral gekenmerkt door hun thermische isolatie. Volgens certificatiecriteria mag een passiefhuis een verwarmingsbehoefte van 15 kilowattuur per vierkante meter per jaar niet overschrijden. Speciale isolatie is daarom essentieel.

In een passiefhuis is de sleutel het verminderen van energieverliezen door transmissie en ventilatie. Ook omdat het grootste deel van de warmtebehoefte wordt gedekt door “passieve” bronnen zoals zonnestraling en warmte van mensen en technische apparaten. Om deze warmte voldoende te laten zijn, is naast gecontroleerde leefruimteventilatie met warmteterugwinning ook een uitstekende thermische isolatie van alle omliggende oppervlakken nodig – van het dak tot de ramen, keldermuren en funderingen. Een grotendeels afgedichtegebouwschil en het vermijden van koudebruggen en lekken bij aansluitpunten is noodzakelijk. Alleen zo zorg je voor een comfortabel binnenklimaat met een laag energieverbruik.

Met EXY spuitschuimen van Honter heb je voor iedere toepassing de juiste isolatie. Zelfs oudere gebouwen kunnen door een passende renovatie inclusief hoogwaardige isolatie worden omgebouwd naar de passiefhuisnorm.

Voordelen van EXY in passiefhuizen

  • Betrouwbare thermische isolatie van de volledige bouwschil
  • Langdurig en stabiliserend
  • Voorkomen van koudebruggen door de homogene isolatielaag
  • Dicht zelfs moeilijk bereikbare plaatsen op ramen en leidingen af en vult ook voegen en scheuren op
  • Snel en eenvoudig aan te brengen

Met de juiste isolatie bereik je niet alleen meer comfort, maar verlaag je ook aanzienlijk de verwarmings- en bijkomende kosten en draag je zo bij aan de bescherming van het milieu en het behoud van de waarde van jouw eigendom. Lees meer over de mogelijkheden voor renovatie naar passiefhuisnorm- wij adviseren je graag.

Geïnteresseerd?

Plan je of ben je een passiefhuis aan het bouwen? Contacteer ons dan. Samen vinden we het juiste isolatieconcept voor houw woning. Contacteer ons nu. Wij adviseren je graag.

Referenties

Meer informatie

Voor architecten

De belangrijkste zaken voor jou als architect. Lees meer over ons en onze bedrijfsgeschiedenis.

Downloads

Gedetailleerde informatie, gegevensbladen en interessante feiten over HONTER en onze producten.

Producten

Individuele isolatieschuimen: Indien nodig ontwikkelen wij voor jou schuimen met individuele eigenschappen.

Financiering

Loont snel: Profiteer van tal van financieringsmogelijkheden om uw woning te isoleren.