Dakisolatie

Spuitschuimisolatie voor daken

Bespaar niet alleen tot 50% op verwarmingskosten! Een goede dakisolatie heeft meerdere effecten. In de winter zorgt professionele isolatie voor een behaaglijk ruimteklimaat, in de zomer voorkomt het oververhitting van ruimtes. Maar het grootste voordeel van dakisolatie is ongetwijfeld een verbeterde energie-efficiëntie. In de winter kan tot 40% van de warmte ontsnappen via dakconstructies als deze niet goed zijn geïsoleerd. En aangezien warmte altijd stijgt, is dakisolatie essentieel als het om isolatie gaat.

Before After

Met HONTER-spuitschuim krijg je een uiterst professionele isolatie zonder al te veel moeite. Met zijn hoge hechting en homogene, 100% naadloze monolithische laagvormen, vormt het schuim een ​​continue isolatie zonder voegen. Zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen, omdat het schuim door zijn uitzetting in elk gaatje komt.

Door de uitstekende prijs-prestatieverhouding betaalt dakisolatie met HONTER-spuitschuim zich na relatief korte tijd terug. De kwaliteit van onze spuitschuimisolatie heeft zich duizenden keren bewezen, meer dan 35 jaar. Maak gebruik van onze hoogwaardige producten en profiteer van onze expertise op het gebied van spuitschuim.

Schuimisolatie voor steile daken

Omdat het warmteverlies doorgaans het grootst is bij gebouwen met schuine en steile daken, is hoogwaardige isolatie hier bijzonder aan te raden. Voor een efficiënte isolatie raden we EXY-schuimisolatie aan. Afhankelijk van de omgeving en de structuur van het gebouw kun je kiezen voor een geslotencellig of opencellig schuim – met de juiste eigenschappen op het gebied van waterdamp en vocht. 

Tussenliggende daksparisolatie

Tussenliggende daksparisolatie is de klassieke vorm van dakisolatie. Ook hier zijn Honter spuitschuimen uitermate geschikt om te isoleren, aangezien de schuimen niet alleen praktisch in de tussenruimtes kunnen worden aangebracht, maar ook op moeilijk bereikbare plaatsen komen en koudebruggen voorkomen.

De dikte van de isolatie is individueel aan te passen door meerdere lagen aan te brengen. En dankzij de voeg- en stootvaste isolatielaag overtuigt de polyurethaansprayschuimisolatie met de hoogste isolatiewaarden.

HONTER Spuitschuimisolatie voor daken

  • Snelle isolatie-applicatie - tot 250 m² per dag met twee personen
  • Maakt een hoge dagelijkse toepassing mogelijk tot 250 m²
  • Minimale belasting van de bouwconstructie - geen mechanische bevestiging aan het gebouw vereist
  • Voorkomt de vorming van koudebruggen, zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen
  • Robuust materiaal met uitstekende duurzaamheid

Voor de isolatie van platte daken met HONTER polyurethaanschuim raden wij onze EXY FLEX vochtbescherming aan. Dit systeem kan ook worden gebruikt voor reparaties en nieuwe dakbedekking van oudere daken.

Opmerkingen over dakisolatie

De HONTER dakschuimisolatie is geschikt voor zowel nieuwe als bestaande daken. Voor het spuiten moet het oppervlak grondig worden voorbereid en gereinigd. De sproeischuimlaag is tussen de 2,5 en 5 cm dik. Het schuim zet binnen enkele seconden tot 30 keer in grootte uit. Het oppervlak is na enkele minuten beloopbaar.

Op het einde moet EXY FLEX siliconen dakcoating worden aangebracht.

Isoleert betrouwbaar en gaat meer dan 50 jaar mee

De schuimdakisolatie is extreem onderhoudsarm. In tegenstelling tot andere systemen, die soms na 10 tot 15 jaar moeten worden vervangen, gaat de dakschuimisolatie minimaal 50 jaar mee – met consistent effectieve isolatie-eigenschappen.

Referenties:

Producten:

EXY 09:
Uitgeprobeerd en getest! Doeltreffend en zeer ademend dankzij de open celstructuur.

EXY 34 HFO:
Een van de meest doeltreffende isolatiematerialen op de markt. De nieuwe generatie EXY 34 HFO.

Coatings: 

De beste bescherming tegen weersinvloeden: Gebruik onze hoogwaardige coatings om het oppervlak en de constructie te beschermen.

Geïnteresseerd?

Of het nu gaat om een nieuwbouwproject of om isolatie achteraf – wij adviseren je graag!

Meer informatie

Voor architecten

De belangrijkste zaken voor jouw als architect. Lees meer over ons, onze samenwerking en onze producten.

Downloads

Gedetailleerde informatie, datasheets en interessante feiten over ons bedrijf en onze innovatieve producten.

Financiering

Vaak goedkoper dan je denkt: Haal voordeel uit aantrekkelijke financieringsmogelijkheden, bijv van de KfW Banking Group

Zolderisolatie

Gewoon meer ruimte: Met onze zolderisolatie maak je ongebruikte ruimtes huiselijk!