Funderingsisolatie

Gedicht dankzij spuitschuim

De basis van de woning dient voldoende geïsoleerd te zijn zodat er geen warmte verloren gaat via de bouwdelen die in contact komen met de grond. Met kelderisolatie als onderdeel van een energiezuinige renovatie voorkom je onnodige koudebruggen in dit gebied en help je de woning minder snel af te koelen. Afhankelijk van de locatie en de aard van de fundering, kunnen kelderisolatie en omtrekisolatie de verwarmingskosten aanzienlijk verlagen.

Omdat het bovenste deel van het gebouw ook in verbinding staat met dat van de kelder, beschermt de isolatie niet alleen de onderste verdieping. Het beschermt het hele gebouw tegen vorst, vocht en dus ook tegen schimmelvorming. De kelderisolatie wordt uitgevoerd tot ca. 80 cm onder de grond en vermindert de vorming van koudebruggen tussen de gevel en de fundering in dit gebied.

Ook al is de kelderisolatie complexer dan de binnenisolatie van de keldermuren – buitenisolatie is bijzonder voordelig vanwege het voorkomen van koudebruggen bij de overgang van de kelder naar de verwarmde woonkamers. Bovendien is omtrekisolatie onmisbaar als de kelder als woonruimte wordt gebruikt.

Voordelen van kelderisolatie

  • Isoleert effectief en voorkomt overmatige afkoeling van de wanden
  • Verlaagt de verwarmingskosten aanzienlijk
  • Voorkomt vocht- en schimmelbeschadiging
  • Vermindert het risico op droogrot
  • Maakt het mogelijk de kelder te gebruiken als woonruimte

Thermisch isolatieproces

We raden de beproefde EXY-spuitschuimisolatie aan om de kelder te isoleren. Het schuim wordt eenvoudig op de gereinigde oppervlakken van de kelder aangebracht en speelt na uitzetting zijn thermische isolatie-eigenschappen uit. Het schuim bereikt tot 30 keer het volume van de geloste hoeveelheid. Hierdoor bezinkt het schuim als een homogene massa in bijna alle scheuren en meer open plekken in metselwerk en beton, waardoor er geen warmte ontsnapt. Het isolatieschuim hardt binnen enkele minuten na het aanbrengen uit en kan direct verder verwerkt worden – je kunt dus direct na uitharding bitumen aanbrengen om het gebouw extra bescherming tegen water te geven.

Bruikbare tips

Een algemene regel is om ervoor te zorgen dat alle keldermuren worden geïsoleerd met hetzelfde isolatieniveau. Alleen zo kan worden voorkomen dat er in de minder goed geïsoleerde gebieden een koudebrug ontstaat, wat kan leiden tot condensvorming. Ook is het raadzaam dat de kelderisolatie niet voor de gevelisolatie uitsteekt. Anders kan regen vanaf de gevel de kelderisolatie binnendringen.

Producten

EXY 09:

Uitgeprobeerd en getest! Doeltreffend en zeer ademend dankzij de open celstructuur.

EXY 34 HFO:
Een van de meest doeltreffende isolatiematerialen op de markt. De nieuwe generatie EXY 34 HFO.

Geïnteresseerd?

Beschermt je woning doeltreffend tegen voch en je bespaart op verwarmingskosten met hoogwaardige kelderisolatie. Wij adviseren je graag.

Further information

Voor architecten

De belangrijkste zaken voor jou als architect. Lees meer over ons, onze samenwerking en onze producten.

Downloads

Gedetailleerde informatie, gegevensbladen en interessante feiten over onze producten en ons bedrijf.

Isoleer je gevels

Grote oppervlakken, grote voordelen: Professionele isolatie voor uw gevel.

Financiering

Loont snel: Profiteer van tal van financieringsmogelijkheden om uw woning te isoleren.