Muurisolatie

Bespaar energie met spuitschuim

Hoogwaardige thermische isolatie verlaagt niet alleen de verwarmingskosten in de koude maanden, maar verbetert ook de bescherming tegen overtollige warmte in de zomer. Vooral muurisolatie helpt om een ​​beschermlaag te vormen voor de bouwconstructie en het wooncomfort te verhogen.

Na dakisolatie spelen muurisolatie en gevelisolatie een sleutelrol bij isolatie. Dit komt doordat de buitenmuren meestal het grootste deel van de bouwschil vormen, die beschermd moet worden tegen overmatige warmteoverdracht. Ook al is dergelijke isolatie al lang standaard – in oudere gebouwen ontbreekt isolatie vaak in de muren. Vooral tijdens renovatie is het zinvol om achteraf muurisolatie aan te brengen.

Voordelen van muurisolatie

  • Efficiënte thermische isolatie door het grootste deel van het huis te isoleren
  • Duurzame, ondersteunende structuur dankzij uithardend schuim
  • Verhogen of behouden van de waarde van het onroerend goed
  • Verbetering van geluidsbescherming
  • Bijna geen verlies van woonruimte, zelfs niet met binnenisolatie
  • Minder koudebruggen dan bij alternatieve isolatiesystemen

Retrospectieve interne isolatie

Bij de renovatie van gebouwen wordt vaak thermische isolatie van binnenuit gebruikt – vooral als een gebouw van buitenaf niet kan worden geïsoleerd of externe isolatie te complex zou zijn. Binnenisolatie is vooral zinvol voor monumentale gebouwen, zichtbare vakwerkhuizen of voor keldermuren. Maar als de gevel om andere redenen niet kan worden gewijzigd of als externe isolatie technisch of juridisch niet kan worden geïmplementeerd, speelt interieurisolatie een rol.

Isolatie van de buitenmuren wordt altijd aanbevolen in verband met dakisolatie of de zolderisolatie (tussen de individuele balken) en vloerisolatie, vooral op het kelderplafond.

Producten

EXY 09
Uitgeprobeerd en getest! Doeltreffend en zeer ademend dankzij de open celstructuur.

EXY 34 HFO
Een van de meest doeltreffende isolatiematerialen op de markt. De nieuwe generatie EXY 34 HFO.

Geïnteresseerd?

Of het nu gaat om een nieuwbouwproject of om isolatie achteraf – wij adviseren je graag!

Meer informatie

Voor architecten

De belangrijkste zaken voor jou als architect. Lees meer over ons, onze samenwerking en onze producten.

Financiering

Vaak goedkoper dan je denkt: Haal voordeel uit aantrekkelijke financieringsmogelijkheden, bijv van de KfW Banking Group.